fbpx
Les entrades del primer passi del Mamapop 2016, gairebé exhaurides a un mes del concert
26 d'octubre de 2016
Es presenta la 1a edició de Mamapop Andorra de la mà d’Assandca
15 de febrer de 2017
Les entrades del primer passi del Mamapop 2016, gairebé exhaurides a un mes del concert
26 d'octubre de 2016
Es presenta la 1a edició de Mamapop Andorra de la mà d’Assandca
15 de febrer de 2017

Conveni entre Mamapop i l’Obra Social “la Caixa” per la investigació sobre el càncer de mama

Mamapop, l’Obra Social “la Caixa” i l’IRB-Lleida han signat un conveni de col·laboració pel qual s’entregaran 4.000 euros al projecte d’investigació científica per fer recerca sobre el càncer de mama de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida. A l’acte, hi han assistit Manel Simón, president de Mamapop, i Ignasi Fanlo, Director d’Àrea de Negoci de “la Caixa” a Lleida Ciutat.

En aquest sentit, Ignasi Fanlo ha indicat que “per una entitat com la Fundació Bancària “la Caixa” és una obligació contribuir, en la mesura del possible, al desenvolupament de la ciència.” Per la seva banda, Manel Simón ha agraït en nom del comitè organitzador de Mamapop el suport de L’Obra Social “la Caixa” al projecte en favor de la investigació sobre el càncer de mama.

El Pop Rock dels 80’s serà l’eix de la tercera edició del concert i espectacle musical benèfic MAMAPOP 2016. L’edició d’enguany reunirà a una orquestra de 36 músics de diferent procedència units excepcionalment per a aquest espectacle formada per l’Orquestra pop-rock Mamapop, músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i alumnes del Conservatori l’Intèrpret, amb les veus d’Alicia Torrelles i Toni Gilabert. Els músics interpretaran temes sobradament coneguts de Loquillo, Los Rebeldes, La Guardia, Luz Casal, Mecano, Los Secretos, Alaska, Duncan Dhu o Nacha Pop, entre altres. La direcció musical de l’espectacle serà a càrrec d’Antoni Tolmos i la direcció coreogràfica i artística de Víctor Rodrigo i Nomís Lenam.

L’esdeveniment busca recaptar fons per la investigació de la variant HER2 del càncer de mama, que es detecta en un 20% dels casos en què es diagnostica la malaltia, organitza de nou aquest any dos passis (a les 19 i a les 22 hores). Tothom que vulgui assistir al concert pot adquirir les entrades des d’avui mateix a l’Auditori Enric Granados, a l’Escola l’Intèrpret o al web www.mamapop.cat. D’altra banda, des de l’organització es recorda que tothom que ho vulgui, pot fer donacions al projecte a través de la fila Zero, a través de la web: www.mamapop.cat.

 

Què és Mamapop

L’espectacle solidari de clàssics del rock MAMAPOP 2016 està promogut pel lleidatà Manel Simon i Barbero, fundador de Mamapop per a la recerca en càncer de mama, que dóna el nom a l’esdeveniment. El Comitè Organitzador de MAMAPOP està format per les entitats: ADIMA (Associació de Dones Intervingudes en càncer de Mama), AECC-Lleida (Associació Espanyola contra el càncer de Lleida), la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, Tolmusic, l’Escola de Música l’Intèrpret i Drac Màgic Events.

 

La incidència del càncer de mama

Els beneficis íntegres del concert es destinaran a oferir recursos al projecte d’investigació de la variant HER2 del càncer de mama que està portant a terme Mamapop amb l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida. La recerca té l’objectiu de millorar la detecció i la classificació d’aquesta variant del càncer de mama, especialment devastadora, i que es detecta en un 20% dels casos. La investigació vol ajudar a millorar l’esperança de vida d’un gruix important de persones afectades, en la seva majoria dones. A Lleida, el 2013 es van detectar 329 casos, amb especial incidència entre els 50 i els 70 anys.

Al voltant del comitè organitzador de MAMAPOP, hi col·laboren una sèrie d’empreses i persones que posen el seu treball i esforç al servei de la iniciativa, en la qual participen 11 empreses solidàries, 7 col·laboradors essencials i 9 mitjans de comunicació. A més, també hi ha 19 persones anònimes i altres amb notorietat pública, que estan compromeses en la promoció i la difusió activa del projecte a la resta de la societat. Són els seus ambaixadors. Entre altres ambaixadors destaquen el periodista Luis del Olmo, l’escriptora Roser Capdevila, i l’ambaixadora d’honor Helena Rakosnik. Aquest any s’han incorporat al projecte la cantant lleidatana Lorena Gómez, el periodista Carles Capdevila o la regidora de Cultura de la Paeria Montse Parra.

 

Més informació: https://mamapop.cat.

 

Descarrega’t la nota de premsa en PDF fent clic aquí.

Utilitzem cookies per a oferir-te la millor experiència en la nostra web. Podeu esbrinar més sobre quines galetes estem utilitzant llegint la nostra Política de cookies.