fbpx
El vídeo promocional del Mamapop latino ja s’escampa, des d’aquesta mitjanit, per les xarxes socials
1 de novembre de 2022
Últim assaig del Mamapop 2022!!!
20 de novembre de 2022
El vídeo promocional del Mamapop latino ja s’escampa, des d’aquesta mitjanit, per les xarxes socials
1 de novembre de 2022
Últim assaig del Mamapop 2022!!!
20 de novembre de 2022

El Mamapop ha finançat la realització de 4 línies de recerca a l’IRBLleida de la variant HER2 de càncer de mama

Gràcies a la iniciativa s’han aportat més de 140.000 euros per a la investigació en càncer de mama.

El Mamapop Latino 2022 avança amb bon ritme de venda d’entrades amb la sessió del dissabte a la tarda amb l’aforament complet.

El concert solidari Mamapop ha finançat 4 línies de recerca a l’IRBLleida de la variant HER2 de càncer de mama. Gràcies a la iniciativa, s’han aportat 146.779 euros per a la investigació en càncer de mama. Una investigació que ha pogut beneficiar a unes 50 persones cada any que han estat diagnosticades amb càncer de mama de tipus HER2. Així ho han explicat avui el facultatiu del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) i investigador principal del Grup de recerca de biomarcadors en càncer (GReBiC) de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) Serafín Morales Murillo, acompanyat del promotor i director artístic del Mamapop, Manel Simón Barbero.

En concret, els beneficis del Mamapop, que enguany celebrarà la seva 7a edició, ha permès realitzar aquestes 4 línies de recerca a l’IRBLleida:

  • Projecte per estudiar l’expressió mRNA com a predictor de resposta a tractament coadjuvant.
  • Projecte per estudiar l’expressió de TILS primaris com a predictor de resposta a tractament coadjuvant.
  • Projecte d’anàlisi mutacional de tumors HERS2+.
  • Projecte d’estudi de confirmació de la plataforma genòmica com a predictor de resposta i pronòstic.

D’altra banda, com ha explicat Serafín Morales, a més dels projectes, la recerca també contempla la realització d’assaigs clínics, finançats en la seva majoria per la indústria farmacèutica. En el marc d’aquests assaigs, s’ha impulsat l’aplicació appmiclinica per a pacients de càncer de mama participants en assaigs clínics, una eina d’informació fiable i contrastada que permet a les persones usuàries estar al dia de les últimes novetats i evitar confusions davant la gran quantitat d’informació.

Una de les darreres novetats en l’àmbit dels assaigs clínics és la incorporació, prevista pel mes de desembre, de l’ús de dos nous fàrmacs pel tractament del càncer de mama: Trodelevy (Sacituzumab Govitecan) i Enhertu (trastuzumab deruxtecan). El primer medicament ha demostrat gran eficàcia en pacients amb càncer de mama metastàtic triple negatiu que havia progressat i en el segon cas, ha mostrat un gran benefici en pacients amb càncer de mama metastàtic tipus HER2+ que han progressat a vàries línies de tractament. L’ús d’aquests dos fàrmacs suposa un nou avançament en aquest tipus de tumors amb una acció més dirigida.

Cal recordar que precisament que pacients amb càncer de mama en estadi metastàtic de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) participen en un nou assaig clínic amb fàrmacs molt actius en aquest escenari que ajuden a millorar el pronòstic d’aquesta mena de càncer de mama, com es va informar en una nota de premsa el 19 d’octubre, Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama.

La 7a edició del Mamapop suposa la represa del concert després de dos anys d’aturada per la pandèmia de la Covid-19. Arriba amb l’ambició i les ganes de ser la millor versió de la seva història amb una proposta exigent d’alta qualitat que repassarà les millors cançons dels artistes més rellevants de la música llatina. Enguany s’ofereixen tres sessions, dissabte 26 de novembre a les 19.00 i 22.00 hores, i el diumenge 27 de novembre, a les 19.00 hores, a la Llotja de Lleida. La venda d’entrades avança amb bon ritme i ja està plena la sessió de dissabte a les 19.00 hores. La resta de sessions encara disposa d’entrades.

Text: Comunicació i Premsa IRBLleida

 

——

L’IRBLleida pertany a la Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (I-CERCA), que s’organitza segons un model de bon govern i de funcionament que permet assegurar l’eficiència, la flexibilitat de gestió, la captació i promoció del talent, la planificació estratègica i la capacitat executiva dels centres de recerca de Catalunya.

 

Descarrega’t la nota de premsa en PDF fent clic aquí.

 

Recordatori:
26 de novembre / 19h i 22h
27 de novembre / 19h
Teatre La Llotja de Lleida
MAMAPOP 2022 – Latino
Concert solidari per la recerca contra el càncer de mama

 

Compra la teva entrada fent clic aquí.

Donació fila zero: fes clic aquí.

Utilitzem cookies per a oferir-te la millor experiència en la nostra web. Podeu esbrinar més sobre quines galetes estem utilitzant llegint la nostra Política de cookies.