L’associació Mamapop cedeix a la ciutat de Lleida un mural de l’artista lleidatana Lily Brick
3 de març de 2016Ja tenim aquí la falca radiofònica MAMAPOP 2016!
14 d'octubre de 2016Es presenta la III edició de Mamapop amb els primers resultats de la investigació de l’IRB
“Els glòbuls blancs poden salvar vides”. Així ha començat avui la roda de premsa de presentació de la tercera edició de Mamapop, el concert i espectacle musical benèfic que es durà a terme el proper 26 de novembre a l’Auditori Enric Granados de Lleida. La frase, de Manel Simon i Barbero, fundador de l’Associació Mamapop, ha servit per introduir les primeres conclusions de la recerca duta a terme amb els 33.700 euros recaptats en les dues edicions anteriors de Mamapop, centrat en la recaptació de fons per la investigació de la variant HER2 del càncer de mama.
El Dr. Serafín Morales, investigador que participa en el projecte juntament amb la Dra. Ariadna Gasol, ha estat l’encarregat d’explicar els primers resultats de la investigació: “per primer cop hem pogut trobar una associació entre el sistema immune i la resposta a aquest tipus de tumor”. Això es traduiria en què en aquest tipus de càncer, els glòbuls blancs són determinants. Morales ha explicat que la recerca conclou que “com més glòbuls blancs hi ha, més probabilitat de resposta positiva al tractament”. Els resultats de la investigació, per la qual s’ha estudiat 90 pacients lleidatanes, s’han exposat al I Congrés Internacional d’Immunologia, al Congreso de la Sociedad Española de Oncología Médica i al Congreso Internacional de Cáncer de mama de San Antonio (Texas, EUA) i converteixen l’IRB en un centre pioner en l’estudi immunològic del càncer de mama.
En el marc de la investigació l’IRB també s’ha convertit en un centre pioner amb la creació d’un banc de teixits de les pacients afectades en les diferents fases de la malaltia, que ha de permetre en el futur poder dissenyar tractaments a mida.
Pop Rock dels 80’s al Mamapop 2016
El Pop Rock dels 80’s serà l’eix de la tercera edició del concert i espectacle musical benèfic MAMAPOP 2016. L’edició d’enguany reunirà a una orquestra de 36 músics de diferent procedència units excepcionalment per a aquest espectacle formada per l’Orquestra pop-rock Mamapop, músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i alumnes del Conservatori l’Intèrpret, amb les veus de veus d’Alicia Torrelles i Toni Gilabert. Els músics interpretaran temes sobradament coneguts com ara Loquillo, Los Rebeldes, La Guardia, Luz Casal, Mecano, Los Secretos, Alaska, Duncan Dhu o Nacha Pop, entre altres. La direcció musical de l’espectacle serà a càrrec d’Antoni Tolmos i la direcció coreogràfica i artística de Víctor Rodrigo i Nomís Lenam.
L’esdeveniment busca recaptar fons per la investigació de la variant HER2 del càncer de mama, que es detecta en un 20% dels casos en què es diagnostica la malaltia, organitza de nou aquest any dos passis (a les 19 i a les 22 hores). Tothom que vulgui assistir al concert pot adquirir les entrades des d’avui mateix a l’Auditori Enric Granados, a l’Escola l’Intèrpret o al web www.mamapop.cat. D’altra banda, des de l’organització es recorda que tothom que ho vulgui, pot fer donacions al projecte a través de la fila Zero, a través de la web: www.mamapop.cat.
Què és Mamapop
L’espectacle solidari de clàssics del rock MAMAPOP 2016 està promogut pel lleidatà Manel Simon i Barbero, fundador de l’Associació Mamapop per a la recerca en càncer de mama, que dóna el nom a l’esdeveniment. El Comitè Organitzador de MAMAPOP està format per les entitats: ADIMA (Associació de Dones Intervingudes en càncer de Mama), AECC-Lleida (Associació Espanyola contra el càncer de Lleida), la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, Tolmusic, l’Escola de Música l’Intèrpret i Drac Màgic Events.
La incidència del càncer de mama
Els beneficis íntegres del concert es destinaran a oferir recursos al projecte d’investigació de la variant HER2 del càncer de mama que està portant a terme l’Associació Mamapop amb l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida. La recerca té l’objectiu de millorar la detecció i la classificació d’aquesta variant del càncer de mama, especialment devastadora, i que es detecta en un 20% dels casos. La investigació vol ajudar a millorar l’esperança de vida d’un gruix important de persones afectades, en la seva majoria dones. A Lleida, el 2013 es van detectar 329 casos, amb especial incidència entre els 50 i els 70 anys.
Al voltant del comitè organitzador de MAMAPOP, hi col·laboren una sèrie d’empreses i persones que posen el seu treball i esforç al servei de la iniciativa, en la qual participen 11 empreses solidàries, 7 col·laboradors essencials i 9 mitjans de comunicació. A més, també hi ha 19 persones anònimes i altres amb notorietat pública, que estan compromeses en la promoció i la difusió activa del projecte a la resta de la societat. Són els seus ambaixadors. Entre altres ambaixadors destaquen el periodista Luis del Olmo, l’escriptora Roser Capdevila, i l’ambaixadora d’honor Helena Rakosnik. Aquest any s’han incorporat al projecte la cantant lleidatana Lorena Gómez, el periodista Carles Capdevila o la regidora de Cultura de la Paeria Montse Parra.
Més informació: https://mamapop.cat.