fbpx
Esgotades totes les entrades del Mamapop 2018 a més de 2 setmanes del concert solidari
25 d'octubre de 2018
Més de 1.500 persones canten i ballen al ritme del Pop Rock dels 90 al Mamapop 2018
10 de novembre de 2018
Esgotades totes les entrades del Mamapop 2018 a més de 2 setmanes del concert solidari
25 d'octubre de 2018
Més de 1.500 persones canten i ballen al ritme del Pop Rock dels 90 al Mamapop 2018
10 de novembre de 2018

L’Obra Social “la Caixa” col·labora per quart any consecutiu amb 8.000 euros al Mamapop per la investigació del càncer de mama

L’objectiu dels investigadors de l’IRBLleida és analitzar les mutacions del gen HER2, que pot influir en el desenvolupament del càncer de mama, i la influència que exerceix l’expressió del gen HER2 de la pacient en el major o menor èxit del tractament

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha visitat Lleida i ha conegut de primera mà els detalls d’aquest gran espectacle musical solidari

El concert benèfic Mamapop 2018, que va esgotar les entrades a més de 2 setmanes del concert, se celebrarà el pròxim 10 de novembre i farà un repàs per les cançons més emblemàtiques del Pop Rock dels 90

L’Obra Social ”la Caixa” col·labora per quart any consecutiu a l’espectacle solidari Mamapop, que destina els beneficis d’aquest concert, més les donacions a la fila 0, a la investigació científica de la variant HER2 del càncer de mama.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha indicat que “des de l’Obra Social “la Caixa” donem suport a la investigació per aconseguir un tractament personalitzat contra el càncer, amb l’objectiu de col·laborar en projectes que millorin el tractament de la malaltia i ofereixin millors opcions terapèutiques als pacients”. Masana s’ha mostrat satisfet de col·laborar en un projecte que té la missió de sensibilitzar i mobilitzar la societat envers el càncer de mama, utilitzant la música com a motiu de trobada.

En les darreres 4 edicions del Mamapop a Lleida s’han recaptat 68.000 euros per a la recerca científica de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) en càncer de mama.

Aquesta aportació ha permès als investigadors analitzar exhaustivament les dades i paràmetres dels càncers de mama tractats a la Unitat de Mama de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

 

Nous estudis sobre el comportament d’aquest tipus de càncer
L’IRBLleida presentarà al Simposi de Càncer de Mama de San Antonio (Estats Units) el resultat de dos estudis que ha desenvolupat gràcies a les aportacions que ha rebut del concert solidari Mamapop els darrers 4 anys. Es tracta d’un simposi referent mundial en investigació del càncer de mama que organitza la Societat Americana d’Oncologia i la Unitat d’Investigació Americana al desembre.

Un dels estudis fa un anàlisi de les mutacions que poden condicionar el gen HER2 pel desenvolupament del càncer de mama. Les investigacions han detectat que en un un 93,6% dels casos de càncer per HER2+ hi ha una proteïna anomenada P-53 que està danyada i que no compleix amb la seva funció de reparar els gens alterats i evitar així que generin el càncer de mama.

L’altre estudi se centra en la influencia que exerceix la expressió del gen HER2 de la pacient de càncer de mama en el major o menor èxit del tractament. Les primeres conclusions indiquen que el 100% de les pacients amb càncer de mama HER2+ amb alta expressió del gen HER2 i que no tenen afectació hormonal es curen. Aquest percentatge es redueix al 32% en el cas de les pacients amb baixa presència d’aquest gen.

No obstant això, si les dones pertanyents a aquest 32% tenen una major presència de glòbuls blancs, l’èxit del tractament augmenta fins al 80%.

 

Avancen els preparatius de la cinquena edició del Mamapop
Els cantants, juntament amb els músics i tot l’equip tècnic de l’espectacle, ja treballen fa dies en la preparació del gran espectacle musical dedicat al Pop Rock dels anys 90 que se celebrarà el 10 de novembre amb dos passis, un a les 19 i l’altre a les 22 hores.

El concert comptarà aquest any amb 5 cantants que interpretaran els temes més coneguts de grups com Danza Invisible, Mecano, Hombres G, Los Secretos, Luz Casal, La Unión, La Frontera, Rosana, Els Pets i Sopa de Cabra.
Les entrades ja estan esgotades, però les persones que vulguin contribuir poden fer donacions al projecte a través de la fila zero a la mateixa web (mamapop.cat)

 

Peu de foto:
D’esquerra a dreta, el director d’Àrea de Negoci de CaixaBank a Lleida ciutat, Ignasi Fanlo; el director de Mamapop, Manel Simon; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, i el responsable de relacions públiques del Mamapop, Manel Tahull.

 

Descarrega’t la nota de premsa en PDF fent clic aquí.

 

Recordatori:
10 de novembre / 19h i 22h
10 de novembre de 2018 a l’Auditori
Municipal Enric Granados de Lleida
MAMAPOP 2018 – Pop Rock dels 90
Concert solidari per la recerca contra el càncer de mama

 

Donació fila zero: fes clic aquí.

Utilitzem cookies per a oferir-te la millor experiència en la nostra web. Podeu esbrinar més sobre quines galetes estem utilitzant llegint la nostra Política de cookies.