fbpx
MAMAPOP assaja amb dos dels arreglistes
23 de novembre de 2014
Assaig MAMAPOP
24 de novembre de 2014
MAMAPOP assaja amb dos dels arreglistes
23 de novembre de 2014
Assaig MAMAPOP
24 de novembre de 2014

MAMAPOP antídot per millorar l’esperança de vida de les dones amb càncer de mama HER2-

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i el Comitè organitzador del concert MAMAPOP han presentat avui al matí a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el projecte de recerca on anirà destinada la recaptació econòmica del MAMAPOP. A l’acte han assistit el president del Comitè organitzador del Mamapop Sr. Manel Simon, el Director científic del IRB-Lleida Sr. Matías-Guiu i el Dr. Morales, especialista i director dels programes en càncer de mama.

El Dr. Morales ha destacat que s’han aconseguit grans fites en càncer de mama augmentant l’índex de supervivència des d’un 50% a un 80% durant els últims 10 anys. Però tot i així, i donat que el càncer de mama és intrínsec a la naturalesa de la la dona “la mama”, durant el transcurs de la seva vida “1 de cada 8 dones” es veurà afectada per un càncer de mama. Al no ser possible trobar un antídot contra aquesta malaltia, els especialistes opten per millorar la vida de les dones afectades cronificant la malaltia i treballant per augmentar l’esperança de vida. Segons Manel Simon: “si l’enemic sempre hi serà present, l’haurem d’intentar controlar, estar sempre en guàrdia, i treballar plegats per conviure amb ell…guanyant la batalla… guanyant la mama. I per fer-ho és necessari més recerca”.

Durant el 2013, a Lleida es van detectar 329 casos de càncer de mama, essent l’intèrval de d’edat en dones més freqüent entre els 45-70 anys. En homes només es van diagnosticar 2 casos.

L’IRB ha presentat també el projecte de recerca on es destinaran els recursos del MAMAPOP. En concret s’intentarà millorar la detecció de dones afectades per la variant HER2-. La millora de la detecció i la correcta classificació d´aquesta variant podrà ajudar a millorar l’esperança de vida d’un gruix molt important de dones afectades.

Adjunt: Presentació realitzada avui a l’IRB.

Utilitzem cookies per a oferir-te la millor experiència en la nostra web. Podeu esbrinar més sobre quines galetes estem utilitzant llegint la nostra Política de cookies.