fbpx
Mamapop entusiasma el públic lleidatà amb l’espectacle més aclamat de la seva història
23 de desembre de 2023
Mamapop supera l’1/4 de milió d’euros de donació per a la recerca en càncer de mama i oferirà una quarta sessió de la seva edició de Musicals
19 de febrer de 2024
Mamapop entusiasma el públic lleidatà amb l’espectacle més aclamat de la seva història
23 de desembre de 2023
Mamapop supera l’1/4 de milió d’euros de donació per a la recerca en càncer de mama i oferirà una quarta sessió de la seva edició de Musicals
19 de febrer de 2024

El primer Mamapop Tarragona aconsegueix 23.699€ per la investigación del càncer de mama

Tots els beneficis del balanç de l’espectacle musical solidari Mamapop celebrat el passat desembre al Palau Firal i de Congressos de Tarragona s’han entregat a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili. Mamapop treballa ja en la propera edició de l’espectacle, que tornarà a Tarragona aquest 2024.

La primera edició del concert solidari Mamapop celebrada a Tarragona el passat 2 de desembre ha assolit uns beneficis de 23.699€, que es destinaran íntegrament a la investigació del càncer de mama a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV). La quantitat final entregada és el resultat de les donacions a Fila-0 realitzades per la ciutadania (570€) i del balanç final del concert (23.129€).

El promotor i director artístic de Mamapop, Manel Simon, ha expressat la seva satisfacció per la gran acollida a les comarques de Tarragona i ha agraït novament la implicació del públic, l’Ajuntament de Tarragona i d’empreses Solidàries com Fundación Repsol, Factor Energia i el Port de Tarragona.

La quantitat aconseguida es destinarà a un projecte de l’Àrea d’Oncologia de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili que investigui el càncer de mama des de la vessant epidemiològica, clínica (prevenció i tractament) i/o de l’estudi molecular. El doctor Joan Vendrell, director de l’IISPV ha subratllat que “la recerca és clau per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones. Iniciatives com la de Mamapop ens ajuden a dotar de recursos els projectes i estudis que liderem per investigar la causa i els tractaments de malalties amb una incidència a la nostra societat, com el càncer de mama”.

En la seva primera edició a Tarragona el Mamapop solidari va reunir prop de 1.100 persones al Palau Firal i de Congressos, pràcticament el 100% de l’ocupació de la sala. Manel Simon, director del projecte, ha confirmat que aquest 2024 el Mamapop tornarà a Tarragona i ha destacat que “la bona acollida ens esperona a continuar i volem seguir contribuint al foment de la investigació en càncer de mama de la millor forma que sabem: fent espectacle, fent música de qualitat”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Ruben Viñuales, ha manifestat que “ha estat un èxit i un autèntic plaer col·laborar amb aquesta gran iniciativa solidària. Estem molt contents de la bona acollida d’aquesta primera edició i esperem que arribin molts més concerts solidaris del Mamapop per continuar lluitant contra el càncer de mama. Moltes gràcies a totes les persones que heu col·laborat i a les que formeu part del Mamapop, una iniciativa que combina a la perfecció l’espectacle, l’emoció i la solidaritat. La lluita contra el càncer de mama és una lluita de tots i totes, perquè algun dia la paraula càncer només sigui un malson”.

Sobre Mamapop
El concert solidari Mamapop neix a Lleida al 2014 amb l’objectiu d’aconseguir finançament per a la recerca científica sobre el càncer de mama. Després de set edicions celebrades a Lleida i tres a Andorra, Mamapop ha destinat els seus beneficis íntegres a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. En total han estat 192.000 euros, convertint-se així en la primera font de finançament privat de l’IRBLleida per la investigació en càncer de mama. En la seva 8a edició el Mamapop es consolida com el més important concert solidari de Catalunya dedicat a la investigació en càncer de mama.

Sobre l’IISPV
L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) integra la investigació biomèdica liderada des del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. És l’instrument del qual han estat dotats els hospitals universitaris d’ambdues regions sanitàries (l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) per aglutinar i gestionar la investigació i la innovació biomèdica al territori.

 

Descarrega’t la nota de premsa en PDF fent clic aquí.

Utilitzem cookies per a oferir-te la millor experiència en la nostra web. Podeu esbrinar més sobre quines galetes estem utilitzant llegint la nostra Política de cookies.